Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار ایلنا، حاتم شاکرمی (معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی) در نشست خبری با خبرنگاران با بیان اینکه بر اساس مصوبه هیات دولت، شغل خبرنگاران ماهیتاً سخت و زیان‌آور محسوب می‌شود، گفت: شغل خبرنگاران مانند شغل افرادی که در ندامتگاه‌ها کار می‌کنند ماهیتاً سخت و زیان‌آور محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: در اجرای قانون مشاغل سخت و زیان‌آور برای خبرنگاران مشکلاتی وجود دارد که تلاش می‌کنیم که آنها را مرتفع کنیم. در حال حاضر خبرنگارانی که کارفرمای مشخصی دارند و در کارگاه‌هایی با کد کارگاهی ثبت شده در وزارت کار فعالیت می‌کنند، مشکلی از بابت سختی و زیان‌آور محسوب شدن کار خود ندارند و می‌توانند از مزایای این قانون بهره‌مند شوند.

وی با بیان اینکه خبرنگارانی وجود دارند که بیمه آنها از طریق صندوق هنر وزارت ارشاد تحت عنوان بیمه حِرَف و مشاغل آزاد به سازمان تامین اجتماعی وازیر می‌شود، گفت: تلاش داریم که مشکلات این دسته را که ذیل بند ۴ تبصره ۲ ماده ۷۶ قانون کار قرار می‌گیرند، حل کنیم. این دسته از خبرنگاران چون کارفرمای مشخصی ندارند، کسی مسئولیت پرداخت مابه‌التفاوت ۴ درصدی بازنشستگی آنها را در مشاغل سخت و زیان‌آور برعهده ندارد. هرچند در قانون کار تاکید شده برای اینکه بیمه شده‌ای از مزایای قانون مشاغل سخت بهره‌مند شود، این مابه‌التفاوت باید رأساً توسط کارفرما به سازمان تامین اجتماعی پرداخت شود اما همان‌طور که گفتم افرادی که تحت عنوان مشاغل آزاد یا اختیاری حق بیمه‌هایشان را پرداخت می‌کنند، نمی‌توانند از بازنشستگی در مشاغل سخت بهره‌مند شوند.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی افزود: تلاش داریم تا از طریق یک ماده واحده یا به صورت یک لایحه یا طرح این مشکل را حل کنیم. اگر بتوانیم از ظرفیت‌های هیات دولت در این زمینه بهره می‌بریم و اگر امکان این کار فراهم نبود آن را در قالب لایحه به مجلس ارائه می‌دهیم. به صورت طرح هم می‌توان از طریق نمایندگان مجلس این مشکل را حل نمود.

وی با بیان اینکه همگی ما در مورد سختی و زیان‌آور بودن کار خبرنگاران اتفاق نظر داریم، گفت: تعیین مصادیق خبرنگار بودن برعهده وزارت ارشاد است. متاسفانه در سال ۹۱ هیات دولت بدون اینکه مصادیق شغل خبرنگاری را مشخص کنند، تصویب نمود که شغل خبرنگاران سخت و زیان‌آور محسوب می‌شود. این در حالی است که دولت باید این کار را به شورای حفاظت فنی محول می‌نمود تا مشخص شود که کدام ردیف‌های شغلی ذیل عنوان خبرنگار سخت و زیان‌آور محسوب می‌شوند. در حال حاضر گزارشگران، تصویربرداران خبری و غیره جزو کارهایی هستند که ذیل عنوان مشاغل سخت و زیان‌آور جزو مشاغلی هستند که ذیل عنوان شغل خبرنگار می‌توانند از مزایای مشاغل سخت و زیان‌آور بهره‌مند شوند.

وی با اشاره به مشکلات خبرنگاران در زمینه ارسال نشدن لیست بیمه‌هایشان توسط کارفرما یا درج نشدن صحیح عنوان شغلی در لیست بیمه ارسالی به تامین اجتماعی، گفت: مشکلات این دسته از خبرنگاران را می‌توانیم از طریق کمیته‌های تخصصی خود حل کنیم. کمیته‌های بدوی و تجدیدنظر در این زمینه تشکل می‌شوند و به شکایت‌های خبرنگاران رسیدگی می‌شود.

شاکرمی با اشاره به ضرورت اعمال ماده ۱۴۸ قانون کار برای خبرنگاران گفت: خبرنگارانی وجود دارند که لیست بیمه‌هایشان صحیح ارائه نشده است. در نتیجه دارای کسری سابقه بیمه هستند. در نتیجه در هنگام بازنشستگی دچار مشکلات جدی می‌شوند. از این رو باید ماده ۱۴۸ قانون کار را در مورد آنها با دقت اعمال کنیم.

وی با بیان اینکه خبرنگارانی در رسانه‌های ما وجود دارند که با کارفرمایان خود قراردادهای شفاهی دارند، افزود: قانون کار هم به قرارداد شفاهی و هم به قرارداد کتبی اشاره کرده و هر دو را پذیرفته است اما ما در وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی تلاش می‌کنیم تا خبرنگاران قراردادهای کتبی داشته باشند.

معاون روابط کار وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی با اشاره به فشارهای کارفرمایان برخی خبرنگاران به آنها برای دریافت دستمزدی کمتر از میزان مصوب شورای عالی کار گفت: کارفرمایان این دسته از خبرنگاران از آنها رضایت می‌گیرند تا دستمزد کمتر از مصوب شورای عالی کار دریافت کنند اما وزارت کار این رضایت‌ها را به رسمیت نمی‌شناسد و تاکید داریم که تنها باید حداقل دستمزد مصوب به خبرنگاران پرداخت شود.

شاکرمی در پایان گفت: بیشترین شکایت‌هایی که از جانب خبرنگاران به معاونت روابط کار ارائه می‌شود به اعمال نشدن سوابق بیمه‌ای‌شان برمی‌گردد.

منبع: ایلنا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.ilna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایلنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۷۱۵۷۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر جدید درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳ / تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟

نماینده کارگران در شورای عالی کارن در واکنش به خبر وزیر کار درباره این‌که تعیین دستمزد به مجلس سپرده شود نیز می‌گوید: دولت با شعار مردمی وارد کارزار شده و مسوولیت قوه‌مجریه را برعهده گرفته که این تصمیم، صراحتا شعار دولت را نقض می‌کند.

علی‌رضا میرغفاری تاکید می‌کند: کارگران به عنوان بزرگ‌ترین طبقه اجتماعی کشور، در کمترین نهاد و ساختاری حق رای و اظهارنظر دارند. یکی از کوچک‌ترین جا‌هایی هم که می‌توانند روی آن اعمال نظر کنند، شورای عالی کار است که یکی از وظایف شورای، تعیین حداقل دستمزد جامعه کارگری است.

وی تصریح می‌کند: حالا اگر دولت و یا خاصه، وزیر کار و برخی از دیگر وزرای دولت این عزم را دارند که این کمترین صدا و اظهارنظر را هم از مردم بگیرند که خب بحث جداگانه‌ای است و اساسا با مشارکت مردم برای آینده و تصمیمات خودشان، مخالفت می‌کنند.

منبع: خبرآنلاین

tags # حقوق کارگران ، افزایش حقوق سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی شد
  • افزایش «حق مسکن» کارگران منتفی است
  • مخبردزفولی نماینده شورای عالی انقلاب فرهنگی در دانشگاه آزاد شد
  • نمایندگان شورا در وزارتین علوم، بهداشت و دانشگاه آزاد تعیین شدند
  • تصمیم نهایی وزارت کار درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳/ تغییر دستمزد کارگران جدی شد؟
  • پروژه دریافت لیست هوشمند حق بیمه کارگاه‌ها در استان فارس آغاز شد
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی
  • آیا قانون افزایش ظرفیت پزشکی متوقف می‌شود؟
  • تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟
  • خبر جدید درباره رقم دستمزد ۱۴۰۳ / تغییر فرمول تعیین دستمزد کارگران قطعی شد؟