Web Analytics Made Easy - Statcounter

تین نیوز

بر اساس قانون تامین اجتماعی بیمه به 2 دسته بیمه اجباری و بیمه خویش‌فرما تقسیم می‌شود. بیمه اجباری مشمول تمام کسانی است که در قبال دریافت حقوق و دستمزد در شرکت‌ها، کارگاه‌ها و… کار می‌کنند و بیمه خویش فرما به 2 دسته بیمه اختیاری و بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد تقسیم می‌شود.

در واقع  بیمه تامین اجتماعی به طور اجباری تمام شاغلان افراد را تحت پوشش قرار می‌دهد اما در این میان کسانی که کارفرمای خودشان هستند می‌توانند خود را تحت عنوان بیمه خویش فرما یا اختیاری بیمه کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیمه اختیاری بیمه‌ای است که شخص بیمه شده حق بیمه‌اش را خودش به حساب تامین اجتماعی واریز می‌کند و از مزایا و خدمات تامین اجتماعی بهره‌مند می‌شود. در مقابل بیمه اجباری، بیمه ای است که کارفرما کارگر خود را بیمه می‌کند. از آنجا که فردی که بیمه اختیاری است کارفرما ندارد از مزایای قانون کار مثل بیمه بیکاری بی‌بهره می‌ماند. یعنی هر موقع بخواهد می تواند بیمه‌اش را قطع کند.

بیمه اختیاری

برای کسانی است که تحت پوشش بیمه خاصی نیستند. متقاضی این نوع بیمه، مستقیما با مراجعه به شعب سازمان تامین اجتماعی خواهان انعقاد قرارداد بیمه اختیاری می‌شود و موظف است خود، حق بیمه را در زمان تعیین‌شده پرداخت کند.

متقاضیان بیمه اختیاری می‌توانند:

دستمزد مبنای پرداخت حق بیمه را خود بین حداقل و حداکثر دستمزد هر سال تعیین کنند. هر دو سال یکبار، دستمزد مبنای محاسبه حق بیمه ماهانه خود را ۱۰ درصد افزایش دهند. مبلغ حق بیمه خود را حداکثر تا آخرین روز دو ماه بعد به شعبه تامین اجتماعی پرداخت کنند، در صورت پرداخت نکردن حق بیمه این قرارداد از اولین روز ماهی که حق بیمه پرداخت نشده لغو می‌شود. بیمه شدگان اختیاری می‌توانند کل خدمات از قبیل مســتمری‌های بازنشستگی، ازکارافتادگی، فوت و تعهداتی شامل درمان، هزینه‌های پروتز و اروتز، هزینه کفن‌ودفن و کمک هزینه ازدواج، ازکارافتادگی جزئی، غرامت دستمزد ایام بیماری و بارداری را دریافت کنند. بیمه صاحبان حرف و مشاغل

این بیمه برای کسانی است که به حرفه یا شغلی با داشتن کارگر یا به تنهایی مشغول به کار هستند (به استناد مجوز اشتغال صادره از سوی مراکز ذیصلاح یا به تشخیص هیئت مدیره سازمان تامین اجتماعی) و مشمول مقررات حمایتی خاصی نمی‌باشند.

انواع پرداخت‌ها در بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد

1- بازنشستگی و فوت بعد از بازنشستگی با ۱۲درصد: در این نوع بیمه فقط خدمات مربوط به بازنشستگی ارائه می‌شود).

2- بازنشستگی و فوت قبل و بعد از بازنشستگی با ۱۴ درصد: در این نوع بیمه خدمات پرداخت مستمری بابت بازنشستگی بیمه‌شده و پرداخت مستمری به بازماندگان در صورت فوت بیمه‌شده اصلی ارائه می‌شود

3- بازنشستگی، فوت و از کارافتادگی با ۱۸ درصد: در این نوع بیمه خدمات پرداخت مستمری بازنشستگی و فوت و همچنین خدمات مربوط به ازکارافتادگی کلی غیرناشــی از کار به این گروه از بیمه‌شدگان ارائه می‌شود. این بیمه شامل ازکارافتادگی جزئی و نقص عضو نمی‌شود، چون این موارد فقط به لحاظ حوادث ناشی از کار مطرح می‌شوند که کار در بیمه‌های خویش‌فرما به دلیل عدم وجود کارفرما و اشــتغال موضوع حوادث ناشی از کار منتفی است.

4-بازنشستگی، فوت، ازکارافتادگی کلی و درمان با ۱۸ درصد دستمزد توافق‌شده همراه هزینه درمان به صورت سرانه: حق‌بیمه درمان در این نوع بیمه با توجه به افراد تحت تکفل به صورت ســرانه ماهانه دریافت می‌شود. ســرانه درمان هر سال توسط شورای عالی درمان تعیین می‌شود. خدمات بیمه بیکاری، کمک‌هزینه ازدواج، غرامت دســتمزد ایام بیماری و بارداری، پروتز و اروتز در این نوع بیمه ارائه نمی‌شود.

شرایط بیمه تامین اجتماعی خویش فرما

شرایط بیمه تامین اجتماعی خویش فرما در هر یک از بیمه‌های اختیاری و صاحبان حرف و مشاغل آزاد متفاوت است که در زیر شرایط لازم برای هر کدام بیان شده است:

شرایط بیمه اختیاری تامین اجتماعی متقاضی بیمه نباید در کارگاه‌های مشمول قانون تامین اجتماعی مشغول به کار باشد. دارا بودن حداقل ۳۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه دارا بودن حداکثر ۵۰ سال سن( مرد و زن)

در صورتی که هنگام تقاضای بیمه اختیاری سن متقاضی بیش از ۵۵ سال باشد باید معادل مدت مازاد سنی، سابقه حق بیمه را بپردازد. به طور مثال اگر متقاضی هنگام تقاضای بیمه ۶۰ سال سن داشته باشد باید هنگام درخواست بیمه ۵ سال حق بیمه پرداخت کند.

همچنین در صورت داشتن بیش از ده سال سابقه پرداخت حق بیمه با هر سنی می‌توانید بیمه اختیاری تامین اجتماعی شوید. مبنای پرداخت حق بیمه در این افراد برابر است با میانگین دستمزد پرداخت حق بیمه آخرین ۳۶۰ روز قبل از تاریخ تقاضا با شرط اینکه این مبلغ کمتر از حداقل دستمزد مصوب شورای عالی کار در زمان تقاضا نباشد.

شرایط بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد تامین اجتماعی

کسانی می‌توانند تحت پوشش بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد تامین اجتماعی قرار بگیرند که شرایط زیر را داشته باشند:

داشتن حداکثر ۵۰ سال سن برای مردان و ۴۵ سال سن برای زنان در صورتی که هنگام تقاضای این بیمه سن متقاضی بیش از حداکثر سن مورد نظر باشد باید دو برابر مدت مازاد سنی، دارای سابقه پرداخت حق بیمه نزد سازمان تامین اجتماعی باشد.به طور مثال اگر یک مرد هنگام تقاضای بیمه ۵۵ سال سن داشته باشد در صورت داشتن ۱۰ سال سابقه پرداخت حق بیمه می‌تواند از چنین بیمه‌ای بهره‌مند شود.همچنین در صورت داشتن بیش از ده سال سابقه پرداخت حق بیمه با هر سنی می‌توانید بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد تامین اجتماعی شوید. مدارک لازم برای بیمه خویش فرما تامین اجتماعی

مدارک لازم برای ثبت نام بیمه تامین اجتماعی خویش فرما در هر یک از بیمه‌های اختیاری و صاحبان حرف و مشاغل آزاد متفاوت است که در زیر مدارک لازم برای هر کدام بیان شده است.

مدارک لازم برای بیمه اختیاری تامین اجتماعی

متقاضی بیمه اختیاری برای دریافت بیمه اختیاری تامین اجتماعی باید به شعبه تامین اجتماعی که سوابق پرداخت حق بیمه در آن متمرکز است مراجعه  و فرم مربوطه را دریافت کرده و تکمیل نماید، سپس آن را همراه یک قطعه عکس و رسید اخذشده از شعبه ارائه کند. در صورتی که قبل از قطع بیمه ۳۶۵ روز به طور پیوسته دارای سابقه بیمه باشد و تاریخ قطع بیمه کمتر از ۹ ماه باشد نیاز به اعزام به معاینات پزشکی نیست.

شعبه موظف است وضعیت متقاضی را از نظر استحقاق یا عدم استحقاق او حداکثر ظرف دوماه از تاریخ ثبت درخواست در دفتر شعبه، بررسی کرده و نتیجه را اعلام نماید.

چنانچه متقاضی واجد شرایط باشد باید حداکثر در مدت 20 روز از تاریخ اعلام برای انعقاد قرارداد به شــعبه مراجعه کند و حق بیمه تعیین شده را حداکثر در مدت ده روز پس از انعقاد قــرارداد بیمه اختیاری از تاریخ درخواســت به صورت یکجا پرداخت کند.

تفاوت‌های بیمه اختیاری با بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد در بیمه اختیاری متقاضی باید حداقل ۳۰ روز سابقه پرداخت حق بیمه داشته باشد. حداکثر سن در بیمه اختیاری برای خانم‌ها ۵۰ سال است ولی در بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد حداکثر سن برای خانم‌ها ۴۵ سال است. حق‌بیمه‌، بیمه اختیاری  ۲۶ درصد است. در بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد سه نرخ حق بیمه ۱۲، ۱۴ و ۱۸ درصد وجود دارد. کمک ‌هزینه ازدواج، غرامت دســتمزد ایام بیماری و بارداری، پروتز و اروتز به بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد تعلق نمی‌گیرد. بیمه اجباری

برای همه افراد شاغل، تحت پوشش بیمه تامین اجتماعی قرار گرفتن اجباری است. بیمه اجباری مورد حمایت قوانین دولت و سیستم قضایی کشور قرار می‌گیرد در صورتی که در بیمه خویش فرما چنین حمایتی وجود ندارد اما چون مورد تایید تامین اجتماعی است در سطحی کمتر مورد حمایت عمومی قرار گرفته است. در صورت ارتباط بین بیمه شده و کارفرما در هزینه کفن و دفن بیمه شده از جانب بیمه کمک می‌شود. همچنین فرد پس از ۳۰ سال مستمری بازنشستگی دریافت می‌کند. تعداد سال‌هایی که فرد تحت پوشش بیمه اجباری است و حق بیمه پرداخت می‌کند جزو سابقه کاری او محسوب می‌شود.

بیمه بیکاری

بیمه بیکاری شامل کسانی می‌شود که بیمه اجباری بوده‌اند. یعنی در مواقعی که کسی به دلیل بیماری یا حادثه‌ای دچار از کار افتادگی شود یا از جانب کارفرمایش تعدیل نیرو شده باشد و در واقع برخلاف میل و اراده‌اش بیکار شده باشد،تامین اجتماعی به طور موقت به او مستمری پرداخت می‌کند.

این مطلب با اندکی تغییر و تلخیص از سایت  مجله بیمه و وکیل تاپ بازنشر شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

منبع: تین نیوز

کلیدواژه: تامین اجتماعی بیمه بیمه اختیاری بیمه خویش فرما بیمه صاحبان حرف و مشاغل آزاد سابقه پرداخت حق بیمه بیمه تامین اجتماعی مدارک لازم نوع بیمه بیمه خویش فرما تحت پوشش بیمه هنگام تقاضای بیمه اختیاری بیمه اجباری بیمه بیکاری شرایط بیمه بیمه شده بیمه ای سال سن

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tinn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تین نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۴۷۹۶۸۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

◄ بیمه بدنه پارسیان چند درصد خسارت را پوشش می دهد؟

تین نیوز

بیمه بدنه خسارت هایی را پرداخت می کند که توسط بیمه شخص ثالث قابل جبران نیستند. یعنی خسارت های ناشی از بلایای طبیعی، سرقت کلی و جزئی و تصادفاتی که صاحب خودرو مقصر آن هاست. اما میزان پرداخت خسارت هر حادثه، با توجه به سقف تعهدات و پوشش های بیمه نامه انجام می شود. 

نگاهی کوتاه به شرکت بیمه پارسیان

بیمه پارسیان فعالیت خود را از سال ۱۳۸۲ آغاز کرد و پس از گذشت ۲ دهه از فعالیت خود، تبدیل به بزرگ ترین بیمه خصوصی کشور شد. این بیمه پیش از سال ۸۲ خدمات خود را صرفا به کارکنان بانک پارسیان ارائه می کرد؛ اما از این تاریخ به بعد عموم مردم را زیر چتر پوشش های بیمه ای خود قرار داد.

بیمه پارسیان محصولات خود را هم در اختیار افراد حقیقی قرار می دهد و هم شرکت ها و موسسات می توانند تحت پوشش این بیمه ها قرار  گیرند. این شرکت رسالت خود را این طور تعریف کرده است:

«ایجاد سازمانی با تراز جهانی ، رقابت پذیر، متعهد نسبت به جامعه و پیشگام در ارائه خدمات متمایز به اشخاص حقیقی و حقوقی، برای پوشش ریسک ها و جبران خسارت ها اصلی ترین رسالت این بیمه است. همچنین بیمه پارسیان ارائه خدمات مشاوره در زمینه مدیریت ریسک و ایمنی را که شامل شناخت، ارزیابی، تجزیه، تحلیل و تفکیک ریسک می شود نیز، به عنوان بخشی از این رسالت تعریف کرده است. بیمه پارسیان هدف خود را تامین صحیح ترین بیمه نامه ها برای تامین و  گسترش حداکثر پوشش بیمه ای  همراه با کاهش هزینه های بیمه گذاران می داند.»

بیمه پارسیان خدمات بیمه ای زیر را ارائه می کند:

بیمه خودرو (بدنه و شخص ثالث) بیمه زندگی بیمه مسئولیت بیمه آتش سوزی بیمه باربری بیمه حوادث بیمه تکمیلی درمان  بیمه مهندسی بیمه انرژی بیمه کشتی و هواپیما بیمه خاص

در میان خدمات این شرکت، بیمه های خودرویی و به خصوص بیمه بدنه، شناخته شده ترین محصول این شرکت در میان مردم است. سطح توانگری بالا، تعداد مراکز بالای جبران خسارت، پوشش های گسترده و امکان خرید نقد و اقساط بیمه بدنه، باعث شده که بیمه پارسیان جایگاه خوبی در میان بیمه گذاران کسب کند. اطلاعات کامل در مورد بیمه پارسیان در بیمه بازار https://bimebazar.com/companies/parsian-insurance در دسترس شماست.

 

بیمه بدنه و پوشش های آن

در این که بیمه بدنه یکی از ضروریات خودرو است و باید به اندازه بیمه شخص ثالث به آن اهمیت داد، شکی نیست. این بیمه تمام خسارت هایی را که به دلیل سرقت، حوادث طبیعی و البته تصادفات که صاحب خودرو مقصر آن است، پرداخت می کند. به عبارت دیگر مکمل بیمه شخص ثالث محسوب می شود. بر همین اساس، این بیمه پوشش های زیر را ارائه می کند:

پوشش های اصلی بیمه بدنه بیمه پارسیان پرداخت خسارت حوادث و تصادفات خودرو با سایر خودروها یا اجسام ثابت و متحرک دیگر پرداخت خسارت سرقت کلی و سرقت جزئی (به سرقت رفتن خودرو و صدمات وارد شده به وسایل اصلی خودرو)  جبران هزینه خسارت های به بار آمده در جریان نجات، انتقال و یا یدک کش کردن خودروی آسیب دیده به محل تعمیرگاه پرداخت خسارت های ناشی از سقوط، واژگونی، آتش سوزی، صاعقه و انفجار خودروی بیمه شده پرداخت خسارت باتری و لاستیک ها الحاقیه ها (پوشش های اضافی) بیمه بدنه بیمه پارسیان پرداخت خسارت سرقت درجا یا سرقت قطعات خودرو مثل آینه، رینگ، سیستم پخش موسیقی و سایر قطعات. پرداخت خسارت وارد شده در اثر بلایای طبیعی مانند سیل، زلزله، طوفان، بارش سنگین برف و تگرگ. پرداخت خسارت رنگ خودرو ناشی از پاشیده شدن اسید و مواد شیمیایی. پرداخت خسارت نوسانات قیمت خودرو (حداقل ۲۰ درصد تا حداکثر درصدِ مازاد بر سرمایه بیمه شده جبران خواهد شد). پرداخت خسارت رنگ بدنه خودروی بیمه شده در اثر کشیده شدن میخ و سایر اجسام تیز. پرداخت خسارت افت قیمت خودروی بیمه شده در اثر تصادف یا هر حادثه طبیعی و غیرطبیعی دیگر (به صورت پرداخت مبلغ افت قیمت بر اساس فرانشیز بیمه). پرداخت هزینه های ایاب و ذهاب در مدت زمان انجام تعمیرات خودرو در تعمیرگاه، به مدت حداکثر ۳۰ روز در سال. پرداخت خسارت شکسته شدن شیشه های خودرو به دلیلی غیر از تصادف مثل تغییرات شدید آب و هوایی یا شکستن عمدی شیشه های توسط سایر افراد. پوشش ترانزیت در صورت وارد شدن خسارت در خارج از کشور. پرداخت هزینه های توقف یا خواب ماشین برای خودروهای حمل بار، مسافر و خودروی شخصی.

بیمه پارسیان الحاقیه های بیمه بدنه را جدا از پوشش های اصلی ارائه می کند که بیمه گذاران می توانند هر مورد را بسته به نیاز خود، به طور جداگانه خریداری کنند. 

درصد جبران خسارت های بیمه بدنه پارسیان

حداکثر میزان جبران خسارت های وارد شده به خودرو توسط بیمه بدنه، سقف تعهدات بیمه نامه است. با این حال هر پوشش، درصد پرداخت مشخصی دارد که در ادامه فهرست شده اند:

 شکستن شدن شیشه اتومبیل: تا سقف ۸۰ درصد ارزش روز شیشه و هزینه نصب سرقت لوازم خودرو (سرقت جزئی): تا سقف ۵ درصد از ارزش خودرو یا جبران کلیه یا بخشی از لوازم سرقت شده سرقت کلی (سرقت خودرو): تا ۸۰ درصد ارزش خودرو خسارت های باتری و لاستیک: پرداخت ۵۰ درصد قیمت باتری و لاستیک نو  هزینه رفت و آمد پس از حادثه: حداکثر تا ۳۰ روز در سال و روزانه به مبلغ ۳ هزار تومان بلایای طبیعی (مثل سیل و زلزله): تا سقف ۷۰ درصد مبلغ خسارت های وارد شده پاشیده شدن رنگ، مواد شیمیایی و اسیدی بر روی خودرو: تا سقف ۷۰ درصد مبلغ خسارت های وارد شده جبران خسارت در خارج از کشور یا پوشش ترانزیت نوسانات قیمت خودرو: تا سقف ۲۵، ۵۰ و یا ۱۰۰ ارزش روز بیمه تصادف و حوادث: تا ۹۰ درصد خسارت های وارد شده خرید بیمه بدنه پارسیان

بیمه بدنه پارسیان را می توان یکی از معتبرترین بیمه های کشور دانست؛ پوشش های گسترده، درصد جبران خسارت ها بالا و وجود شعب، نمایندگی و مراکز جبران خسارت متعدد، از جمله مزایای این بیمه است. برای بررسی شرایط خرید نقد و اقساط، پوشش ها و سایر اطلاعات مرتبط، بیمه بازار https://bimebazar.com/ به عنوان مرجعی کامل در اختیار شماست.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • ۱۳۰۰ هنرمند صنایع دستی مشهد بیمه شدند‌
  • دهقان کیا: دولت و مجلس به دنبال حال خوب برای بازنشستگان تأمین اجتماعی نیستند/ حال خوب با پرداخت بدهی دولت به تامین اجتماعی
  • کلاهی که بر سر کارگران ساختمانی گذاشته شد
  • ◄ بیمه بدنه پارسیان چند درصد خسارت را پوشش می دهد؟
  • کلاه بیمه ای بر سر کارگران ساختمانی
  • پرداخت حق بیمه بیش از ۲ هزار زن سرپرست خانوار هرمزگانی
  • حق بیمه بیش از ۴ هزار مددجوی کمیته امداد ماهانه پرداخت می‌شود
  • مجلس از همسان‌سازی حقوق بازنشستگان حمایت می‌کند
  • بیش از ۳۰ درصد کل مالیات کشور در سال گذشته توسط شرکت‌های خصولتی پرداخت شده است
  • ثبت دستمزد واقعی در لیست‌های بیمه‌ای حق کارگران است